02/04/2011

За да сте красива всеки ден!

Кожата на лицето се замърсява.Всекидневния грим,крем или пудра запушват порите на кожата на лицето и пречат тя да диша свободно.Ето десет съвета за нейното подобряване.


1.Измивайте и почиствайте лицето си вечер с мека хладка вода,която не дразни кожата.
2.Не забравяйте ,че честото миене както с гореща ,така и със студена вода не е полезно.И в двата случая кожата повяхва,става суха,отпусната и нееластична.
3.Помнете,че студената вода служи само за последното изплакване при миенето на лицето,защото свива капилярите на кожата на лицето и му придава свеж вид.
4.Измийте лицето си предимно с мек неутрален сапун.Ако след измиване кожата е суха и опъната,сапунът,който употребявате не е подходящ.
5.Съобразявайте средствата за почистване и измиване на лицето,които използвате с типа на вашата кожа.Личния ви опит е най полезен в случая.
6.За почистване на лицето може да приложите и готови козметични средства.Преди употреба внимателно прочетете указанията на производителя.
7.Парните бани , горещите компреси и парафиновите маски имат силно и дълбоко въздействие върху лицето и трябва да се прилагат от специалист козметик.
8.За почистване на лицето използвайте памук,мека кърпа или добре попиващи книжни салфетки.
9.Небрежното ,набързо почистване не дава добри резултати,затова бъдете търпеливи пред огледалото.
10.Сутрин времето не ви стига,затова е достатъчно да почистите лицето си с тоалетна вода и да направите един студен компрес.Не забравяйте да защитите кожата си с дневен крем.

No comments:

Post a Comment