20/02/2011

Психологични последствия от акнето


Психологичните последствия от акнето могат да бъдат много сериозни. Самочувствието на засегнатия индивид често е силно занижено, а от там и неговата самооценка. Това нарушаванормалното осъществяване на взаимоотношенията му с другите хора, той може да стане стеснителен, затворен в себе си и да се самоизолира от околния свят. Всичко това в крайна сметка може да доведе до тежки депресивни състояния, които да продължат с години.
Положението може да стане още по-тежко, ако в резултат от неправилно лечение или недоизлекувано акне или поради саморазрушителните действия на страдащия от акне, по неговата кожа, особено по кожата на лицето, останат белези от акне. Създава се ситуация, в която може да настъпи трайно занижаване на самочувствието на индивида и отказ от общуване с други хора поради притеснения или страх да не му се присмеят.
Акне може да се появи не само по лицето, но и по други части на тялото. Когато акнето се появи по гърба, е възможно сексуалният живот на засегнатия от акне да започне да страда. Той или тя не се чувства добре в собствената си кожа, притеснява се да се съблече, не може да се отпусне. Това нарушава сексуалното здраве на засегнатия индивид, от което пък страда не само психиката, но и целият организъм.
Нарушава се вътрешното равновесие на организма поради натрупана, но неизразходвана сексуална енергия. Нивото на стрес значително се повишава, а от там може да се стигне до увреждане на различки органи и системи в човешкия организъм.
Затруднява се нормалното общуване на засегнатия от акне с неговия интимен партнъор. И така ... посетепенно ... човекът започва да страда, да се измъчва, да се подценява. И всичкото това заради акнето.
Не позволявайте това да се случи с Вас.

Помнете, Вашето здраве е във Вашите ръце. Вие сте тези, които вземат решения. Вие избирате да се лекувате или не, при кой лекар да отидете, да промените ли начина си на живот или не. Само Вие. И никой не може да решава вместо Вас.

Затова не отлагайте. Вземете мерки още сега. Победете акнето.
Ние ще Ви помогнем - с информация. Знанието е Вашият основен ресурс.-източник:http://www.acne-bg.com

No comments:

Post a Comment