26/01/2011

Причини за акнето



Съществуват различни причини за акнето. Тук ще разгледаме най-често срещаните причини за акнето като себорея, нарушено хормонално равновесие в организма, неправилен начин на живот и хранене, неправилно поддържане и третиране на кожата, общо ниво на интоксикация на организма.

Себореята представлява нарушение в производството на секрет от мастните жлези. Засиленото отделяне на секрет омазнява кожата, прави я податлива на инфекции, замърсявания, възпаления. Появяват се комедони, гнойни пъпки, по засегнатите области.Себореята е неприятно заболяване, което трябва да се лекува. Но не се лекувайте самостоятелно, а се консултирайте с дерматолог, тъй като причините за себореята са различни и е важно да се установи какво именно я поражда във Вашият организъм.

Хормоналното равновесие в организма може да бъде нарушено по много причини. За да се установи каква е причината за него е необходимо да се консултирате с ендокринолог, който да Ви назначи конкретни хормонални изследвания. Ако сте жена е добре да се консултиране и с гинеколог.
През пубертета се наблюдава повишаване на секрецията на андрогени в организма, което предизвиква повишено отделяне на секрет от мастните жлези. Най-често това е причината, поради която повечето тийнейджъри страдат от акне. За лечение на акнето се използват редица медикаменти, които не бива да се подбират самостоятелно, а да се използват само сред назначение от дерматолог.

Друга, често срещана причина за акнето, е неправилното третиране на кожата. То се свежда до използване на козметични продукти, които не са подходящи за кожата на отделния индивид - мъж или жена, водят до запушване на порите, прекомерно омазняване, а от там и до появата на акне.
Това е лесно преодолима причима, тъй като в повечето случаи е достатъчно да смените използваната от Вас козметика и да подберете подходящите козметични продукти за Вашата кожа. Ние ще Ви помогнем в това отношения, като Ви предоставим точна и изчерпателна информация за козметичните продукти, които се предлагат в България в момента, и Ви помогнем да изберете правилния козметичен продукт против акне за Вас. За повече информация относно козметичните продуктите, които можете да използвате, четете в раздела Продукти против акне.
Никога не стискайте появилите се черни точки и пъпки по лицето и тялото!
Ако забележите черна точка по лицето и я стиснете с пръсти, можете да се сдобиете със следното: да инфектирате засегнатото място, особено ако го направите с мръсни ръце, или да преобразувате черната точка в гнойна зачервена пъпка със или без бял връх. И в двата случая резултатът е неприемлив и води до загрозяване на кожата и общия Ви външен вид.
Вместо да правите експерименти със себе си и със своя външен вид, доверете се на професионалисти. Посетете козметичен салон. Там професионално и най-вече хигиенично ще Ви помогнат да се освободите от притесняващите Ви черни точки и кожата Ви да придобие здрав и красив вид. Ние ще Ви помогнем, като Ви предложим информация за козметичните центрове, които ще Ви помогнат да се освободите от този проблем.

Връзката между храненето и акнето е спорна. Някои учени и дерматолози твърдят, че междухраненето и акнето има пряка връзка, докато други твърдят че няма такава.
Какъв е отговорът? Най-вероятно някъде по средата.
Храната оказва влияние върху целият организъм. Следователно нейното влияние върху работата на отделните органи и системи в нашето тяло е несъмнено. Как да подберем правилните храни, каква е връзката между храненето и акнето, четете в раздела Хранене и акне.

В резултат от обмяната на веществата в организма се отделят отпадни продукти. В нормален режим на работа човшкият организъм е в състояние да се освободи от тях лесно и безпрепятствено. В резултат от неправилния начин на живот и хранен, обаче, често осъществяването на тази негова функция е силно затруднено и в организма се натрупват токсини.
И тъй като освобождаването на организма от токсини се осъществява и през кожата, нищо чудно, че се появява акне.
За да получите повече информация за това, как да се справите с този проблем, четете в раздела Алтернативна медицина и акне.


И помнете: Всичко е във Вашите ръце.....

източник:http://www.acne-bg.com

No comments:

Post a Comment