18/09/2010

Вредните ефекти върху здравето,от генетично модифицираните храни!


В началото на 1990'sa група от учени, работещи в FDA, предупреди агенцията по отношение на неблагоприятни последици за здравето на генетично модифицирани храни и призова организацията да проведе допълнителни строги и продължителни проучвания по отношение на възможните опасности от тази нова биотехнология. се отнася до тези на учените по отношение на опасностите, присъщи на генетично модифицирани храни, включени такива фактори, като е трудно да се открие алергии, отрови, ген трансфери към червата бактерии, появата на нови болести и хранителни проблеми.

Въпреки това поради политически натиск от страна на Белия дом, на FDA отговаря с наемането на Майкъл Тейлър, бивш адвокат на "Монсанто", да водят формирането на генетично модифицирани организми (ГМО) политика. Тази политика, която е в сила и днес, служи като средство, чрез която правителството отрича да е знания на усилията на научната общност по отношение на тази форма на биотехнологиите. С влизането в сила на тази политика "Монсанто" и други биотехнологични компании спечелили правото да бъде в състояние да определят дали тяхната хранителни продукти са безопасни, без намеса от страна на FDA или на други здравни или общност хуманно отношение към организацията. В замяна му проблеми, г-н Тейлър стана Monsanto вицепрезидент.

Препоръката на Американската академия по медицина на околната среда

В позицията си книга, публикувана през лятото на 2009 г. Американската академия по медицина на околната среда (AAEM) призова "Лекари за образоване на пациентите си, медицинската общност, и обществеността да се избегне GM (генетично модифицирана) храни, когато е възможно и да предоставят образователни материали относно ГМ храни и рискове за здравето. "В тази книга, в която се подчертава значението на дългосрочното независими проучвания и етикетирането, AAEM разположени по следните причини: по отношение на нейната загриженост," Няколко проучвания показват, животински сериозни рискове за здравето, свързани с генетично модифицираните храни, включително безплодие , имунната проблеми, ускорено стареене, инсулин регламент, както и промени в основните органи и на стомашно-чревната система ". Докладът заключи, като посочва, "Има повече от един случаен асоцииране между ГМ храни и неблагоприятни последици за здравето. Налице е причинно-следствената връзка. Силата на сдружаване и съгласуваност между ГМ храни и болестта е потвърдена в няколко проучвания при животни ".

В резултат на всички загриженост по отношение на генетично модифицирани храни сред медицинските и научни среди все повече диетолози, диетолог и лекарите, като д-р Ейми Дийн, Мичиган вътрешния специалист медицина и член на борда на AAEM, призовават пациентите си да се избегне потребители на генетично модифицирани храни, доколкото е възможно. Това обаче не е лесна задача за потребителите, тъй като в рамките на настоящата (ГМО) производителите политика храни не са длъжни да етикетират генетично модифицирани храни като такива.

Твърде много въпроси, не е достатъчно отговори

AAEM-членки, "ГМ храни не са били правилно изпитван" и "представляват сериозен риск за здравето". Това е така, защото за тази дата, нито един човек клинично изпитване относно генетично модифицираните организми е извършена. В силно аплодирана канадски генетик, Дейвид Сузуки, изясни ситуацията в това твърдение, "Експериментът просто не са направени и сега са се превърнали в морски свинчета. Всеки, който казва: "О, ние знаем, че това е напълно безопасен," казва или е невероятно глупаво или умишлено, разположена ".

Какво означава това е, че ние не знаем дали генетично модифицирани храни, допринася за появата на такива здравни проблеми като рак, затлъстяване, диабет, астма, болест на сърцето, репродуктивни проблеми, или някоя от другите общи здравни проблеми изпаднал нашето общество днес. В стремежа си да блесне малко повече светлина по този въпрос д-р Pushpa M. Bhargava, световно известен биолог, той взе при себе си на преглед повече от 600 научни списания, преди да заключи, че генетично модифицирани организми (ГМО) са с голям принос за влошаването на рязко здравето на американците.

Единствено Публикувано на човека изследване храненето на (ГМ) храни и организми

Единственото, публикувани на човека проучване хранене, по отношение на генетично модифицирани храни, изучава функциите на небиологични генетично модифицирани соя в човешкото червата. Това проучване заключи, че ген включени в тези соята става смесено с ДНК на бактерии, живеещи в червата ни и по този начин продължава да функционира дълго след храна, е разлага. Когато тези доказателства генетичен трансфер бе представен в медицински конференции около САЩ, лекари, цитирани увеличението на стомашно-чревни проблеми сред пациентите си през последното десетилетие.

Изводите от Unpublicized (GM) проучвания с животни за хранене

Според AAEM "на няколко изследвания върху животни показват значително нарушена имунна регулация, свързани с астма, алергии, възпаление и" всички, които понастоящем са във възход в САЩ.

В Индия, където тя се среща често, за да пасе овцете на памук растения след прибиране на реколтата, за овче които е било разрешено да пасе на генетично модифициран памук, умира. Техните аутопсията показа силно дразнене на червата. Лекарят заяви, "предварителни данни категорично показват, че овцете смъртност се дължи на токсин ... най-вероятно Bt-токсин". В продължение проучване, което бе проведено за определяне на валидността на първата констатация, всички овце, които са били хранени овце генетично модифициран памук растения умират в рамките на 30 дни. От друга страна, тези, които пасат по естествен памук, остава здрав. Други генетично модифицирани култури, като царевица, също са довели до смъртта на животните. Например, в Германия коне и вода биволи, които били хранени генетично модифицирана царевица умря. В действителност, в съответствие с основните френски токсиколог от името на GE Seralini, собствено проучване Monsanto показа доказателства за отравяне в основните органи на плъхове, хранени биологично модифицирани царевица.

Други здравни проблеми, като например репродуктивни проблеми, също чума животни, хранени ГМ храни.Например, една група от следователи в състояние на Харияна, Индия разкри, че най-Бъфало, че яде GM cottonseeds имали усложнения по време на бременност. Тези усложнения варира навсякъде от преждевременно доставки, аборти, безплодие, за да prolapsed матката. Най-тревожно от всичко, обаче, е фактът, че много от техните телета умря. Освен това, в Съединените щати, една група от земеделски производители съобщиха, че хиляди от техните свине стана стерилна след отнема на някои сортове царевица GM. Някои от тези прасета се наблюдава и фалшиви бременности или ражда торби с вода.

No comments:

Post a Comment