05/09/2010

Почистване на лицето




Най-важната част от нашия външен вид е лицето - то може да изглежда сухо, мазно, отпуснато, но може да изглежда и по начина, който го направите - светещо и лъчезарно

Започнете като си отделяте по 15 минути сутрин и 15 минути преди лягане.

Съвет 1:
Вземете 1 супена лъжица несварено мляко, натопете малък тампон памук в него и втрийте нежно върху лицето. Използвайте кръгови движения, използвайте вертикални движения по областта на врата. Оставете за 15 минути. Изплакнете с хладка вода.

Съвет 2:
Вземете дебело парче от краставица. Не го белете. Разтривайте чрез кръгови движения по цялата област на лицето и врата. Изплакнете след 15 минути

Съвет 3:
Разполовете домат. Нежно разтривайте лицето и врата. Изплакнете след 15 минути

Съвет 4:
Вземете половината от обелката на лимон, от която е изтискан сока. Втрийте я добре по лицето и врата. Правете го веднъж на 3-4 дни.

След изплакването на млякото или соковете - вземете супена лъжица трици от овес или брашно. Направете паста с няколко капки вода и разтривайте нежно с нея лицето и врата. Това премахва мъртвите клетки и кара лицето да свети. Не използвайте сапун, просто измийте с хладка вода, която ще действа като астрингент ( мед. лекарство ) и ще затвори порите.

Съвет 5:
Използвайте брашно от ориз, смесено с масло.

За мазна кожа:
Ако лицето е мазно след баня, като остнова за грим използвайте разреден лимонов сок. Потупвайки го нанесете преди на нанесете грима.

Съвет 6:
С леки потупвания нанесете омаслено мляко върху лицето за 15 минути. След това избършете с влажен памук и приложете грима

Съвет 7:
Разтривайте лицето добре с ледено кубче.

Съвет 8:
Нарежете ябълка на тънки парченца. Поставете ги на лицето и ги оставете за 15 минути. Те поглъщат допълнително мазнината и помага да затвори порите.








No comments:

Post a Comment