14/08/2010

Коктейли и мечти



Разхладителни коктейли:


лимонов коктейл

Лимонада, малко лимонов сок, 23 тънки резенчета лимон или лимонов сладолед

Напълва се чаша хайбол до 3/4 от обема й с охладена лимонада, прибавят се няколко капки лимонов сок и резенчета лимон. Вместо лимон може да се сложи лимонов сладолед и тогава към напитката се поднася и чаена лъжичка с дълга дръжка.


коктейл лятна прохлада-

2 порции

1 чаена чаша портокалов сок, 1 чаена чаша сок от грейпфрут, сокът от половин лимон, кубчета лед, 23 листа мента, 23 череши или вишни

Смесват се добре охладените плодови сокове и се наливат във чаши хайбол, на чието дъно са сложени парченца лед и по 12 череши или вишни. Чашите се украсяват с листа от мента. Поднасят се със сламка и с лъжичка за плодовете.


МОХИТО

съставки

  • 4 - 5 листа мента
  • 1/2 - 1 лимон - сок и за украса
  • сок от захарна тръстика
  • 60 мл бял ром
  • 100 мл газирана вода
  • натрошен лед
Приготвяне-

Листата мента се слагат в подходяща чаша, добавя се лимонов сок и захарен сироп. Разбърква се, като се натискат ментовите листа, не трябва да се накъсат, а да ароматизират напитката. Смесва се с рома, газираната вода и леда. Украсява се с парче лимон.





Текила Сънрайз


Необходими продукти
текила - 60 мил.

гренадин - 10 мил.
сок - от лимони 10 мил.
сок - от портокали 120 мил.
портокали - резенче


Приготвяне
Всички съставки освен гренадина, се смесват в шейкър с лед. Слага се във восоки чаши, добавя се внимателно гренадина за да падне на дъното и се декорира с резенче портокал.

No comments:

Post a Comment